En komplett guide till SEO

Välkommen till vår nybörjarguide i sökmotoroptimering. I denna guide får du lära dig allt du behöver veta för snabbt komma igång själv och sökmotoroptimera din sajt.

Vår nybörjarguide består totalt av sex stycken kapitel som alla nördar ner sig i olika delar som rör SEO. Från den här sidan ger vi dig en översikt för innehållet i alla kapitel så att du enkelt kan klicka dig vidare till den delen du vill läsa mer om.

Vi som skriver denna guide är en SEO-byrå med många års erfarenhet av sökmotoroptimering och tar tacksamt emot konstruktiv kritik från nybörjare så väl som specialister.

Mycket nöje!

Kapitel 1: En introduktion till SEO

I det första kapitlet pratar vi om vad SEO är, vilka begrepp som är bra att känna till. Vidare pratar vi också om varför sökmotoroptimering är en viktig del i din digitala marknadsföringsstrategi.

Kapitel 1

Kapitel 2: Sökordsanalys

Innan du sätter igång och börjar genomföra operativa ändringar i syftet att förbättra din organiska synlighet är det viktigt att först ha gjort en sökordsanalys. Dvs, ta reda på vilka ord dina potentiella kunder använder sig av när de söker efter din produkt eller tjänst.

Kapitel 2

Kapitel 3: On-page SEO

On-page SEO är ett samlingsbegrepp för SEO-åtgärder du genomför på din egen sajt. I detta kapitel går vi igenom de viktigaste åtgärderna och delar med oss av hur du ska använda dig rent praktiskt av dem.

Kapitel 3

Kapitel 4: Off-page SEO

Off-page SEO är ett samlingsbegrepp för SEO-åtgärder bortom din egen sajt. En av de viktigaste off-page-åtgärderna kallas ”länkanskaffning”. I det här kapitlet kan du läsa mer om vad det är och hur du bör jobba med off-page SEO-åtgärder.

Kapitel 4

Kapitel 5: Teknisk SEO

Teknisk SEO syftar till SEO-åtgärder som påverkar din sajts prestanda eller läsbarhet gentemot Google. I detta kapitel får du lära dig vilka tekniska åtgärder du bör fokusera på för att maximera din SEO.

Kapitel 5

Kapitel 6: Kommer snart

Vill du veta mer?

Ta reda på hur vi kan hjälpa dig få fler kunder
1 
2 
3