Lär dig SEO från grunden

Välkommen till vår nybörjarguide i sökmotoroptimering. I denna guide får du lära dig allt du behöver veta för att snabbt komma igång med SEO.

Nybörjarguiden består av totalt fem stycken kapitel som vart och ett nördar ner sig i olika delar av sökmotoroptimeringens fascinerande värld. Här nedan hittar du en översikt av samtliga kapitel, så att du snabbt kan gå vidare till den delen du vill läsa mer om.

Vi som gjort denna guide jobbar på en SEO-byrå och har många års erfarenhet av digital marknadsföring. Har du förslag på hur guiden kan bli bättre eller vill du ge oss beröm? Mejla hej@searchintent.se.

Mycket nöje!

Kapitel 1: En introduktion till SEO

I det första kapitlet får du lära dig om vad SEO är samt om andra centrala begrepp som är bra att känna till. Vidare pratar vi också om varför sökmotoroptimering är en så viktig del i en övergripande marknadsföringsstrategi.

Kapitel 1

Kapitel 2: Sökordsanalys

Sökordsanalysen är grunden för varje lyckat SEO-projekt. Här lär du dig göra en egen sökordsanalys, det vill säga processen för att ta reda på vilka ord och fraser dina kunder använder sig av när de söker efter just din produkt eller tjänst på Google.

Kapitel 2

Kapitel 3: On-page SEO

On-page SEO är ett samlingsbegrepp för SEO-åtgärder du genomför på din egen sajt, som arbetet med rubriker och brödtext. I detta kapitel går vi igenom de viktigaste åtgärderna och delar med oss av hur du ska använda dig av dem i praktiken.

Kapitel 3

Kapitel 4: Off-page SEO

Off-page SEO är ett samlingsbegrepp för SEO-åtgärder bortom din egen sajt. En av de viktigaste off-page-åtgärderna är länkanskaffning, som förblivit en mycket stark rankingsignal. I det här kapitlet kan du läsa mer om vad det är och hur du jobbar med off-page SEO-åtgärder.

Kapitel 4

Kapitel 5: Teknisk SEO

Teknisk SEO syftar till SEO-åtgärder som påverkar din sajts prestanda och läsbarhet på Google, som sajtens snabbhet. I detta kapitel får du lära dig vilka tekniska åtgärder du bör fokusera på för att maximera din SEO.

Kapitel 5

Vill du veta mer?

Ta reda på hur vi kan hjälpa dig få fler kunder
1 
2 
3