Sökbyrå

Vi på SearchIntent har länge kallat oss för en sökbyrå, men för en utomstående är det kanske inte helt självklart vad det betyder. Här reder vi ut begreppet och vägleder dig till hur du ska tänkta när du själv ska välja en byrå att jobba tillsammans med.

Vad är en sökbyrå?

En sökbyrå är en specialistbyrå inom marknadsföring som hjälper företag att synas i och få fler kunder från olika sökkanaler. När man pratar om sök, menar man i de flesta fall SEO och SEM, alltså Googles organiska sökresultat och betalda sökannonser. Google är helt dominant på den svenska sökmarknaden, men det är också vanligt för en sökbyrå att hjälpa sina kunder med annonsering på Bing (Microsoft Advertising) och att optimera för Bings organiska sökresultat.

SearchIntent började som en renodlad sökbyrå 2018. Då jobbade vi uteslutande med SEO och SEM. Nu har vi breddat vårt erbjudande och vår expertis innefattar nu även annonsering i sociala medier, webbanalys, digital design, content, Amazon och marketing automation. Vi är alltså i grund och botten en sökbyrå, men som numera också kan ta ett bredare grepp om hela kundens digitala marknadsföring.

Vi pratar nu för tiden oftare om oss själva som en digital marknadsföringsbyrå, eller bara digital byrå.

Varför anlita en sökbyrå?

Många delar av SEO och SEM går att sköta själv och det är inte särskilt svårt att uppnå hyfsade resultat med lite grundläggande kunskap. Det finns dock en stor risk med att inte investera tillräckligt med tid och resurser på sökmarknadsföring. Faran ligger i att konkurrenterna sannolikt investerar mycket mer, vilket leder till att din investerade tid inte får något utslag alls resultatmässigt.

När man syns i toppen av Google och lyckas göra det med lönsamhet i affären, då blir det en positiv spiral som är svår att stoppa, eftersom man hela tiden får mer pengar att återinvestera. En slags snöbollseffekt, eller ”pengamaskin”, om du så vill. Om du känner att SEO och/eller SEM är nedprioriterat och får för lite resurser i din organisation, kanske det helt enkelt är dags att börja investera helhjärtat i de här kanalerna innan era konkurrenters snöbollar har växt sig allt för stora för att stoppa.

Värt att nämna är också att det är mycket mer kostnadseffektivt att anlita en specialistbyrå för att sköta den digitala marknadsföringen jämfört med att anställa en eller ett par personer med ansvar för området. Med en sökbyrå kan du få ett helt team av dedikerade specialister som löpande optimerar sajten och kampanjerna. Lite som en förlängning av er marknadsavdelning.

Vi hjälper dig!

Känner du att du behöver hjälp av en engagerad sökbyrå med resultatfokus, är du välkommen att höra av dig till oss! Vi sitter på kontor i centrala Stockholm, men jobbar med kunder som är verksamma över hela landet (och Norden).

Hör av dig