En SEO-byrå i Stockholm

Ta reda på hur vi kan hjälpa dig med din digitala marknadsföring.
1 
2 
3 

Sökmotoroptimering oavsett bransch

SearchIntent är en SEO-byrå vars specialister har lång erfarenhet av SEO och stor vana vid konsultrollen.
Därför vet vi att ingen utmaning är den andra lik. I större och mer komplexa projekt föredrar vi att jobba ute på plats hos kunden.

Då kan vår konsult arbeta operativt med att implementera arbetet istället för att endast vara bollplank och skicka rekommendationer på mejlen.

I förlängningen kan konsulten också anta en utbildande roll för att bredda kompetensen internt hos er. Naturligtvis hanterar vi också mindre SEO-projekt från vårt kontor i Stockholm, men även här kan vi om kunden önskar implementera arbetet direkt i CMS eller agera kravställare mot webbyrå.

Vårt recept för lyckad SEO

SEO är ingen quick-fix. Det krävs hårt arbete i kombination med en väl genomtänkt strategi. Enkelt sammanfattat ser vår process ut så här:

 1. Kartlägga alla sökord som är relevanta för er att synas på.
 2. Matcha sökord mot sidor på er hemsida.
 3. Teknisk analys av er sajt vars syfte är att upptäcka och åtgärda fel som har en direkt påverkan på synlighet i sökmotor.
 4. Gå igenom er sajts textinnehåll och optimera innehållet för sökorden.
 5. Analysera utfallet av åtgärder och ta beslut kring hur vi går vidare.

Den sista punkten är kanske den viktigaste. Att jobba med SEO kan liknas vid en dans med Google. Ena parten för och den andre följer men precis som i alla pardanser behöver vi behöver jobba i synergi med varandra för att nå framgång.

Varje aktion, som att byta titel på en sida, kommer generera en reaktion hos domaren Google. Domen, eller konsekvensen av våra aktioner, är placeringen i sökresultatet.

Syn på SEO

Syftet med sökmotoroptimering är nästan alltid att ranka bättre än konkurrenterna på sökorden som skapar affärer. För att ranka behöver man tillfredsställa Googles algoritm. Andra sökmotorer, som till exempel Bing, är hittills inte relevant att arbeta mot då deras marknadsandel i Sverige är försumbar.

Vår process för SEO handlar om att arbeta i enlighet med Googles riktlinjer och transparent gentemot våra kunder. Vi delar gärna med oss av kunskap och välkomnar tuffa krav och hårt satta mål.

Om du vill veta mer om hur vi jobbar med SEO, så hör gärna av dig eller läs vår nybörjarguide i sökmotoroptimering. Tillsammans tar vi fram ett skräddarsytt erbjudande för just din sajt.

Varför anlita en seo-byrå?

Somliga säger att sökmotoroptimering inte funkar längre. Så tycker inte vi. Vi menar tvärtom att SEO är viktigare än någonsin. De flesta som vill veta något eller köpa en vara använder en sökmotor som Google. Varje dag görs ungefär 55 miljoner sökningar på svenska Google. För att nå ut till dina kunder behöver alltså du synas där. Helst först.

Samtidigt har sökmotorerna har blivit allt bättre på att matcha sökningar mot relevant och trovärdigt innehåll. Det går helt enkelt inte längre att lura sig till toppen i Google längre. Därför funkar inte många av de taktiker, som många ännu förknippar med sökmotoroptimering, längre. Köpta länkar och oändliga upprepningar av sökordet på en sida var kraftfulla knep 2010, men är inte ett framgångsrecept idag. Så vad man gäller om man synas i söket nu?

Effektiv sökmotoroptimering handlar om att ge kunderna vad de vill ha och göra det så lätt som möjligt att ha hitta dit. Skapa riktigt bra innehåll som besvarar kundernas fråga eller löser deras problem. Se till att sajten är i toppskick. Utnyttja dina befintliga kanaler på bästa sätt. Det här vi på SearchIntent riktigt bra på.

Kontakta oss så berättar vi hur du kan förbättra din sajt och locka fler kunder. Om du vill kan vi implementera ändringarna direkt i ditt CMS. Du bestämmer.

Vad gör en SEO-byrå?

Kortversionen är att vi ser till att du syns på de sökord som dina kunder använder. Men inte bara det. Vi säkerställer också att de gör vad du vill att de ska göra när de väl hittat fram till din sida. Oavsett handlar om att köpa en vara, boka ett möte eller börja på prenumerera på ert nyhetsbrev.

Vägen dit ser olika ut beroende på vilken bransch du jobbar i och vilka förutsättningar din sajt har från början. Det finns ingen lösning som passar alla. Därför anpassar vi alltid våra åtgärder efter just dina behov.

Du kan beställa en one-off sökordsanalys där vi tar reda på vilka sökord dina kunder använder och matcha dem mot relevanta sidor på din sajt. Vi kan också ta ett helhetsansvar där vi sköter allt från nulägesanalys och kartläggning av sökord till implementering på sajten och uppföljning.

Typiska SEO-åtgärder kan se ut så här:

 • Sökordsanalys och matchning mot sajten
 • Optimering av meta data och rubriker
 • Optimering av sidans laddningshastighet
 • Utveckling och förbättring av innehåll
 • Optimering för lokalt sök
 • Implementering av strukturerad data (en teknik som gör det lättare för Google att förstå innehåll)
 • Optimering av sajtens sidstruktur
 • Länkstrategi genom outreach och samarbeten (vi ser till ni får länkar utan att betala för dem)

En annorlunda SEO-byrå

Vi är en SEO-byrå som är övertygade om att bra sökmotoroptimering bygger på underlätta för Google och användarna i stället för att försöka lura dem. Framför allt handlar SEO om att skapa relevant innehåll som är att lätt att nå och lätt att förstå. Visst ska du se till att få länkar till din webbsida. Men inte vilka länkar som helst.

Vi tror att den bästa metoden för att generera uppmärksamhet är att skapa innehåll som folk vill läsa, har användning av och länkar frivilligt till. För att komma dit måste man förstå kunderna, hur de tänker och vilka fraser de använder när de letar efter något.

Vad är det avsikten med sökningen? Vad vill en person som söker på exempelvis “laga bilen” egentligen? Ta reda på hur man lagar en bil själv eller att hitta en bilverkstad som fixar det mot betalning? Vi kallar motivet som ligger bakom varje sökning “intent”.

För att skapa innehåll och bygga en sida som rankar riktigt bra behöver du ta reda på vad som är dina kunders intent. Det här är SEO-byrån SearcIntents specialitet – det är därför vi heter som vi gör. Vi har en holistisk syn på SEO och det är kanske det som främst skiljer oss från andra SEO-byråer.

När du anlitar oss får du en content-, pr- och webbyrå på och samma gång. På så vis kan du dra nytta av den samlade effekten av till exempel tekniska förbättringar på sajten, proffsigt innehåll som talar till dina kunder och digitala pr-strategier som väcker uppmärksamhet och mycket annat.

Varför jobbar inte SearchIntent med köpta länkar som de andra SEO-byråerna?

Vi sitter hellre här, under content-eken, där vi inte riskerar manuella åtgärder från Google och skapar riktigt bra innehåll till din sajt i stället. Men skämt åsido så är det just innehållet som driver trafik till din sajt och skapar långsiktiga värden. Som att stärka ditt varumärke, bygga upp sajtens trovärdighet och etablera en relation med dina kunder.

Många SEO-byråer lägger väldigt mycket tid och energi på att skapa länknätverk och att pilla med tekniska detaljer. Vi jobbar hellre med att analysera dina kunders beteende och kartlägga sökorden de använder, förbättra din sajt och skapa relationer med folk som vill länka till dig på riktigt istället. Det blir helt enkelt bättre så.

Hitta till vårt kontor i Stockholm