SEO för ehandel

Ta reda på hur vi kan hjälpa dig med din digitala marknadsföring.

1
2
3

SEO hjälper dig att sälja mer i din e-handel

Nå fram till fler nya kunder, driv mer relevant trafik till sajten och öka försäljningen – hur låter det?

Vi på SearchIntent är en fullskalig digital marknadsföringsbyrå och specialister på affärsdrivande SEO som genererar bestående resultat och långsiktig lönsamhet för e-handlare. Lär mer här nedan hur vi kan hjälpa dig med sökmotoroptimering.

Sökmotoroptimering + E-handel = Ökad intäkt

SEO för e-handel är ett långsiktigt arbete. E-handeln är en växande bransch och konkurrensen blir tuffare för varje vecka som går. För att lyckas krävs ihållande arbete och en välavvägd strategi särskilt framtagen för just er sajt och era unika förutsättningar.

Så hjälper vi e-handelsföretag

 1. Vi utgår alltid från er unika situation och gör en grundlig analys av er sajt och tar reda på vad som krävs för att lyckas i er specifika nisch.
 2. Vi levererar en e-handelsspecifik sökbeteendeanalys. Det räcker inte att synas högt upp i sökresultatet. Du måste synas på de sökord som kunderna faktiskt använder. Därför är en heltäckande sökordsanalys ett viktigt steg på vägen mot ökad försäljning. Vi kartlägger vilka sökord som används i alla delar av köpresan, såväl informativa sökningar som sökningar med en tydlig köpintention. Det här något som vi på SearchIntent är riktigt bra på.
 3. En e-handelssajt innehåller ofta många olika produkt- och kategorisidor. Därför är det viktigt med en effektiv och lättnavigerad sajtstruktur som gör det lätt för både besökare och sökmotorer att förstå sajten.
 4. Genomgående analys av webbsidans tekniska hälsa och funktion. Här gäller det att leta rätt på eventuella tekniska brister och åtgärda dem. Det kan handla om att säkerställa rubriker är formaterade och upptaggade på rätt, att länkar fungerar som de ska och att sidan laddar tillräckligt snabbt.
 5. Nästa steg är att se till att innehållet på er sajt håller högsta klass och fyller rätt syfte. Vi är experter på säljande e-handelscopy som står ut i söket.
 6. Utvärdering och finjustering. Hur blev utfallet? E-handeln är en dynamisk sektor och nya tekniker tillämpas snabbt. Därför gäller det att ständigt utvärdera och justera för att slå konkurrenterna i söket.

Vår syn på SEO

Sökmotoroptimering (SEO) är ett samlingsbegrepp för olika tekniker som går ut på att se till att en webbsida syns högt upp i sökmotorernas resultat. Den övergripande målsättningen med sökmotoroptimering är att nå starka positioner i sökmotorernas resultat, leda mer trafik till webbsidan och att omvandla den trafiken till försäljning.

En förutsättning för att nå starka positioner är att anpassa sajten utifrån sökmotorernas krav och riktlinjer. Men också att skapa relevant innehåll som matchar användarnas förväntningar. Det räcker nämligen inte att synas i sökresultatet. För att nå nya kunder och öka försäljningen måste ni synas i rätt resultat.

Vår SEO-modell för e-handelsföretag bygger på transparens och tydlighet, både mot er som kund och mot Google riktlinjer. Vi jobbar inte med riskfyllda metoder för att manipulera sökresultatet. Istället fokuserar vi på bra innehåll som hjälper era kunder och att optimera er sajt utifrån Googles riktlinjer och användarnas krav. Det blir nämligen bäst så.

Vår modell för framgångsrik ehandel-SEO

 • Analys och kartläggning av de av de sökord som era kunder använder
 • Analys av nuläge (nuvarande positioner och synlighet jämfört med konkurrenter)
 • Mappning av sökord mot produkt- och landningssidor på er e-handelssajt.
 • Teknisk granskning av webbsidan och åtgärd av tekniska brister
 • Optimering av webbsidans textinnehåll för höga positioner på affärsdrivande sökord
 • Optimering av användarupplevelsen för fler slutförda köp per besökare

Om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa din e-handel att nå mer större synlighet och ökad lönsamhet, så hör gärna av dig. Passa gärna på att läsa vår nybörjarguide i sökmotoroptimering. Tillsammans tar vi fram ett skräddarsytt erbjudande för starka resultat för just din ehandel.

Varför anlita en SEO-byrå?

Varje dag görs mer än 55 miljoner sökningar enbart i svenska Google. I mer än tio procent av fallen är personen som gör sökning beredd att spendera pengar på något.

Utmärkta förutsättningar för dig som driver en e-handel alltså. Samtidigt är konkurrensen i e-handelsegmentet stenhård och tekniken förändras snabbt. För att nå ut till nya kunder och hålla jämna steg med konkurrenterna behöver du arbeta aktivt med sökmotoroptimering. Det är där kunderna finns. Något som betyder att du behöver synas i sökmotorerna. Företrädesvis före dina konkurrenter och allra helst först. För att nå ditt behöver du arbeta aktivt med sökmotoroptimering.

Affärsdrivande sökmotoroptimering för ehandel handlar om flera saker. Dels om synlighet, att synas på höga positioner på de sökord dina kunder använder. För att nå dit behöver din sajt relevant innehåll som kunderna efterfrågar. En överskådlig och lättnavigerad struktur och ett visuellt upplägg som lockar besökare att gå från just besökare till att bli betalande kunder.

Det är just det här som vi på SearchIntent är riktigt bra på. Våra konsulter har gedigen och mångårig erfarenhet och har jobbat med e-handelsföretag i några av webbens mest konkurrensutsatta segment. Vårt arbete bygger på transparens och beprövade metoder. Vi vet vad som ger resultat helt enkelt.

Kontakta oss idag

Kontakta oss så berättar vi hur du kan förbättra din e-handelssajt, genera fler kunder och ökad lönsamhet. Vi tar fram konkreta förslag som du kan direkt till din utvecklare eller så vi implementerar vi förbättringarna direkt i ert CMS – du bestämmer.

Mejla oss på hej@searchintent.se

Hitta till vårt kontor i Stockholm